Charlotte Gustavsson ansluter till WomEngage

Med Charlotte Gustavsson i teamet stärker WomEngage arbetet mot ett jämställt näringsliv. Hon kommer att leda WomEngage arbete med att påverka näringslivet att bli bättre på att ta tillvara på kvinnors entreprenörskap.

- Det ska bli jättekul att få leda Womenage, det känns extra angeläget nu när ekonomin är mer osäker. Det finns en risk att investeringsviljan minskar och försvårar för de som inte passar in i den givna företagarmallen att kunna satsa på sin verksamhet. Då blir det ännu viktigare att fortsätta prata om hur förutsättningarna för kvinnor att driva och växa företag måste förbättras.

Charlotte Gustavsson är VD för Styrelseakademin i Stockholm och är väl förankrad i Sveriges näringsliv. Hennes fokus kommer att ligga på att utveckla Womengage roll, främst mot investerare och i förhållande till riskkapital.
 
- I slutändan handlar det om tillgång till kapital och där finns det mycket som WomEngage kan vara med och påverka. Försvinnande lite av riskkapitalet går till bolag startade av kvinnor och det måste förändras om vi vill se ett mer jämställt näringsliv. 

Charlotte Gustavsson har varit VD för Modo Hockey och var den första kvinnan att leda ett SHL-lag. Dessförinnan var hon VD för MTGs dotterbolag Viasat i Ghana i flera år. 

Förutsättningarna för kvinnors entreprenörskap och intraprenörskap påverkas självklart av den rådande ekonomin och WomEngage ser det som viktigare än någonsin att fortsätta trycka på för en näringspolitik som gynnar svensk ekonomi och kvinnors roll i den. Därför ser vi mycket fram emot att välkomna Charlotte Gustavsson att leda verksamheten framåt. 

PwC ny partner till Womengage